PowerShell ile Exchange Üzerinde Hem Kullanıcı Hesabı Oluşturma Hem de Mailbox Açma

05-03-2023 16:55
PowerShell ile Exchange Üzerinde Hem Kullanıcı Hesabı Oluşturma Hem de Mailbox Açma
 New-Mailbox -UserPrincipalName "kullanıcı_adı@domain.com" -Alias "mailbox_alias" -Name "kullanıcı_adı" -FirstName "adı" -LastName "soyadı" -Password (ConvertTo-SecureString -String "parola" -AsPlainText -Force) -ResetPasswordOnNextLogon $true

 

Bu komutta "kullanıcı_adı" ve "domain.com" değerlerini kullanmak istediğiniz gerçek kullanıcı adı ve e-posta alanıyla değiştirmeniz gerekiyor. "mailbox_alias" kullanıcının Exchange mailbox'ının adıdır.

 

Ayrıca, kullanıcının adı ve soyadı için "-Name", "-FirstName" ve "-LastName" parametrelerini kullanarak değerler belirtebilirsiniz.

 

Son olarak, "-Password" parametresi kullanarak kullanıcının hesap şifresini de ayarlayabilirsiniz. Bu parametreye "ConvertTo-SecureString" cmdlet'ini kullanarak şifreyi şifreli hale getirerek sağlayabilirsiniz. "-ResetPasswordOnNextLogon" parametresi ise kullanıcının hesap açılışında şifresini sıfırlama gerektiğini belirtir.

 

Örneğin, "johndoe" adında bir kullanıcının "johndoe@mycompany.com" e-posta adresi ve "JD" mailbox alias'ı ile birlikte yeni bir hesap ve mailbox oluşturmak için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:

 

New-Mailbox -UserPrincipalName "johndoe@mycompany.com" -Alias "JD" -Name "johndoe" -FirstName "John" -LastName "Doe" -Password (ConvertTo-SecureString -String "mypassword" -AsPlainText -Force) -ResetPasswordOnNextLogon $true

 

 

Bu komut, "johndoe" adında bir kullanıcının "johndoe@mycompany.com" e-posta adresi ve "JD" mailbox alias'ı ile birlikte yeni bir hesap ve mailbox oluşturur. Hesap şifresi "mypassword" olarak ayarlanır ve kullanıcının hesap açılışında şifresini sıfırlaması gerektiği belirtilir.

HASAN KAYAPINAR
HAKKIMDA
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.